Etusivu > Bioenergiatietoa > Teknologia

Teknologia

Suomelle tarjolla 400 miljoonan vientitulot

Bioenergia-alan teknologia- ja palveluvientiyritysten ulkomailla tapahtuvan tuotannon ja viennin yhteenlaskettu arvo on yli 400 miljoonaa euroa. Bioenergia ry:n keväällä 2018 teettämän selvityksen mukaan yritykset arvioivat vientinsä kasvavan lähes 70 % ja 36 % odottaa viennin lisääntyvän merkittävästi.Yrityksistä 91 % uskoo myös bioenergiaan liittyvän liikevaihtonsa kasvavan lähivuosina.

Puu on pitänyt pintansa Suomessa 100 vuotta

Kirja energiapuun historiasta: Halkojen Suomi – energiaa puusta

Kuvitettu historiikki kertoo polttopuun teosta, kuljettamisesta, kaupasta ja käytöstä. Puun energiakäyttö kulkee käsi kädessä 100-vuotiaan Suomen historian kanssa. Nykyisin puu on tärkeä osa ratkaisua edettäessä kohti hiilineutraalia Suomea. Puulla on myös suuria kansantaloudelliset vaikutuksia, sillä se luo Suomeen työtä, toimeentuloa, vientituloja ja verotuloja.

Puu lämmön tuotannossa – tilastot ja tekniikat

Polttopuun, modernimmin sanottuna energiapuun, tuotanto ja käyttö Suomessa on noussut huipulle alan aktiivisen kehittämistyön ansiosta. DI Eija Alakangas kirjoittaa Puu lämmön tuotannossa -julkaisussa tiiviisti puun polton energiatehokkuudesta, ympäristövaatimuksista ja tekniikan kehityksestä niin pienkäytössä kuin huippumoderneissa kiertoleijupetikattiloissakin.